Biram Zdravlje logo

silicol®gel u bočici 200ml

Silicolgel fizički vezuje čestice virusa, bakterija, toksina, teških metala, gasove, neutrališe ih i putem creva uklanja iz orgaizma. Istovremeno stvara zaštitni sloj na površini sluznice gastrointestinalnog trakta. Iz tog razloga, silicolgel se može koristiti kod dijareja, trovanja, nadutosti, gorušice, povraćanja.

Silicolgel može pomoći kod gorušice, simptoma GERB-a. Silicolgel deluje tako što vezuje i eliminiše toksine, iritanse i višak kiseline u crevima koji izazivaju gastrointestinalne simptome.

Preporučena dnevna doza je 15 ml tri puta dnevno otprilike sat vremena pre obroka. Ukoliko patite od gorušice tokom noći, možete uzmeti jednu od svojih doza pre spavanja. Mnogi korisnici navode da vide razliku u odnosu na prvu dozu, ali za najbolje rezultate nastavljaju da uzimaju 2-3 dana.

Preporučena dnevna doza je 3 puta 15ml (3 supene kašike ili 3 kesice silocolgela dnevno). Najbolje je uzimati sat vremena pre jela i može se pomešati u čaši sa malo vode. Neutralnog ukusa je i rastvaranjem u vodu, gubi se blago kredasta struktura.

Razlog za jednosatnu pauzu je izbegavanje mogućnosti da čestice silicolgela ometaju adsorpciju hranljivih materija iz hrane. Dakle, ne bi postojao rizik za efikasnost silicolgela, ali vrlo mali rizik da se neki hranljivi sastojci iz Vašeg obroka vežu, a ne apsorbuju u telo. Dakle, što je duži razmak, manji je rizik.

Silicolgel se može uzimati istog dana kada i drugi lekovi, pod uslovom da obezbedite razmak od najmanje jednog sata između doza, kako bi se osiguralo da čestice silicolgela ne ometaju apsorpciju drugih lekova.

Silicolgel je pogodan za dugotrajnu upotrebu, ali preporučujemo da napravite pauzu od 4-5 dana nakon 4 nedelje neprekidne upotrebe, kako biste mogli ponovo da procenite simptome i prilagodite dozu/prekinite upotrebu po potrebi.

Silicolgel može pomoći u lečenju konstipacije povezane sa IBS-om kada je zatvor uzrokovan toksinima u crevima. Čestice silicolgela adsorbuju i uklanjaju toksine i iritanse i tako pomažu u rešavanju problema. Međutim, tamo gde je zatvor povezan sa dehidratacijom, uzimanje silicolgela nije uvek od pomoći.

Preporučujemo onima koji pate od zatvora da povećaju unos vode ako odluče da uzimaju silicolgel. Takođe imajte na umu da se silicolgel može razblažiti, a količina dodate vode neće uticati na efikasnost.

Preporučuje se da silicolgel uzimate ili direktno ili razblažen u vodi.