Biram Zdravlje logo

Nisita Sprej

Slobodno možete kombinovati Nisita sprej i mast za nos i to upravo redosledom kako ste naveli.

Nisita sprej je po sastavu rastvor dve soli i može se koristiti redovno za higijenu nosa duži vremenski period. Nakon otvaranja može se koristiti 6 nedelja. 
Ukoliko Vaš dečak ima problema s krvarenjem iz nosa (posledica suvog vazduha?) preporučujemo da isprobate Nisita mast za nos koja se pokazala kao efikasno sredstvo za ovu indikaciju.

Nisita sprej i mast za nos prvenstveno su namenjene za higijenu nosa (sprej) i vlaženje sluznice nosa (sprej i mast). 
One se mogu koristiti samostalno u ovu svrhu, ali se često kombinuju uz ostalu terapiju u obliku nazalnih sprejeva i kapi za nos. Nisita može ublažiti simptome koje spominjete, ali nije terapija koja će rešiti Vaš problem.

Nisita sprej namenjen je prvenstveno održavanju higijene nosa, ali i za ovlaživanje suve sluznice nosa. Higijena nosa naročito je važna kod male dece budući da su disajni putevi sićušni, a sami ne znaju izduvati nakupljeni sekret.

Mast je zbog tankog filma koji ostavlja na površini sluznice pogodna za regeneraciju isušene i oštećene sluznice. Takođe se preporučuje kod učestalog krvarenja iz nosa, kao i za omekšavanje krasta u nosu.

Nisita sprej i mast se preporučujU kao dodatna terapija u lečenju alergija. Nisita sprej pomoći će da se isperu alergeni sa sluznice nosa (čisti sluznicu nosa) a upotreba spreja se preporučuje nakon svakog boravka na otvorenom prostoru.

Primena Nisita masti preporučuje se pre boravka na otvorenom jer će Nisita u obliku masti napraviti tanak film na sluznici nosa kojim će se sluznica nosa zaštiti od delovanja alergena.

Takođe, neki lekovi za alergije (iako neophodni) mogu izazvati nuspojave npr. suvoća sluznice nosa gde je od velike pomoći Nisita mast jer rešava problem suve sluznice nosa.

Oba oblika mogu se koristiti po potrebi, kroz duži vremenski period. Nisita je prirodnog sastava i bez dodatka konzervansa.

Kada se bebama čisti nos špricem, ispravno bi bilo da se beba stavi na bok, baš kako je opisano, da bi fiziološki rastvor prošao iz jedne nozdrve u drugu i isprao sav sekret. Pedijatri ne preporučuju prošpricavanje nosića jer je ono veoma neprijatno za bebe, već proizvode koji su namenjeni toaleti nosa kod beba.

Preporučujemo Nisita sprej koji ima blag raspršivač koji ne vrši pritisak na sluznicu, i iz bebinog nosića će eliminisati sekret bez obzira da li je beba u ležećem ili u uspravnom položaju.

Da, u pitanju je prirodan proizvod bez dodataka konzervansa, potpuno bezbedan i za trudnice i dojilje, kao i za bebe i odojčad.