Biram Zdravlje logo

PRAVILA Prospan® HUMANITARNE AKCIJE Mačiji kašalj

shadow illustration

Humanitarna akcija “Mačiji kašalj” traje od 16.10.2024-24.12.2024, samo na IG profilu biramzdravlje.rs putem komentara ispod objava "Mačiji kašalj".

Organizator humanitarne akcije je Salveo d.o.o. sa sedištem u Beogradu, Bulevar Milutina Milankovića 3v, (dalje: Organizator ili Salveo d.o.o.) Učešće je besplatno i dobrovoljno.  

Humanitarna akcija se realizuje na Instagram stranici biramzdravlje.rs  (dalje BZ društvene mreže) za tržište Srbije, a pravila akcije su objavljena na blogu biramzdravlje.rs websajta.  

Učestvujući u humanitarnoj akciji, smatra se da je svaki učesnik pročitao pravila, da ih je razumeo u celosti i da je saglasan sa istim.  

PRAVILA HUMANITARNE AKCIJE

Na BZ Instagram stranici organizuje se humanitarna akcija “Mačiji kašalj”  u okviru koje se pozivaju učesnici da u komentaru ispod naznačenih objava navedu opremu za bebe i decu koja im je neophodna (garderobica, kolica, nosiljka, krevetac, bajs, dečije knjige, igračke...), a nisu u prilici da je priušte, kao i učesnici koji istu opremu imaju i žele da poklone.  

Uslov za učestvovanje u humanitarnoj akciji je da su učesnici saglasni da ih Organizator kontaktira, kao i da se učesnici međusobno kontaktiraju putem društvenih mreža. Učesnici su saglasni da se njihovo ime i prezime i instagram profil koriste za potrebe promocije humanitarne akcije, kao i da se kontakt podaci koriste isključivo za logističke potrebe od strane Kurirske službe City express (preuzimanje i dostava pošiljki akcije). 

U humanitarnoj akciji učestvuju samo potraživanja/poklanjanja objavljena u komentarima ispod objava “Mačiji kašalj” na Instagram profilu biramzdravlje.rs. Humanitarna akcija će podrazumevati više krugova sa jasno naznačenim datumom trajanja kruga. Pošiljalac paketa je u obavezi da pre isteka kruga, svoje, i podatke primaoca pošalje u dm biramzdravlje.rs kako bi paketi učestvovali u tom krugu slanja. 

Ukoliko pošiljalac pošalje podatke nakon isteka naznačenog datuma, pošiljka će biti poslata u okviru prvog narednog kruga.  Humanitarna akcija važi samo i isključivo na Instragram stranici biramzdravlje.rs. 

Organizator humanitarne akcije u saradnji sa Kurirskom službom City express obezbeđuje besplatno preuzimanje pošiljki od darodavca i besplatnu dostavu pošiljki primaocu poklona.  

Organizator i Kurirska služba City express nisu odgovorni za bilo kakva oštećenja nastala tokom transporta, a izazvana neadekvatno upakovanim pošiljkama.  

Učesnici pristaju da Organizatoru daju, kao i da međusobno razmene svoje lične podatke (ime i prezime, kontakt telefon, adresu, grad, PTT broj) radi preuzimanja pošiljke, odnosno dostave iste.  

Svi koji ispunjavanju navedene uslove imaju pravo učešća.  

USLOVI UČEŠĆA

Učesnici moraju biti punoletna lica, državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Republici Srbiji. 

U Prospan® humanitarnoj akciji mogu učestvovati svi oni kojima je pomoć u vidu donacije bebi i dečije opreme potrebna, kao i svi oni koji žele da svoju bebi i dečiju opremu poklone. 

Osobe koje žele da poklone bebi i dečiju opremu mogu se i samoinicijativno javiti Organizatoru na IG profil @biramzdravlje.rs putem dm poruke. Organizator zadržava pravo da iste predmete javno objavi na svom IG profilu navodeći u opisu objave profil osobe koja daruje.   

Osoba kojoj je donacija bebi i dečije opreme potrebna ostavlja komentar ispod objave.  

Ukoliko osoba nema Instagram profil, u njeno ime se može javiti i organizacija, dok  adresa za isporuku poklona mora biti na ime porodice kojoj je namenjena. 

Osoba koja želi da pokloni bebi i dečiju opremu se javlja na komentar osobe kojoj želi da pokloni, označavajući njegov profil (tag) i stupanjem sa njim u kontakt. 

Nakon dogovora o darivanju bebi i dečije opreme, darodavac dostavlja Organizatoru svoje kao i podatke  osobe koja prima poklon, koje Organizator dalje prosleđuje Kurirskoj službi City express za potrebe logistike. Pod obaveznim podacima se podrazumeva: ime, prezime, adresa, grad, ptt broj, telefon, sadržaj pošiljke.  

Predmeti koji se poklanjaju moraju biti u skladu sa traženim, kao i sa opisom koji su međusobno razmenili u prepiskama putem društvenih mreža.   

Samo adekvatno upakovane pošiljke mogu biti preuzete za dalje slanje. Pogledajte uputstvo za pakovanje u nastavku.  

Uputstvo za pakovanje donacije:  

  • Izbor odgovarajuće ambalaže: 

Koristite kutije od tvrdog kartona koje su u dobrom stanju, bez oštećenja. 

Dimenzije kutije treba da odgovaraju veličini i težini predmeta. Prevelike kutije mogu dovesti do oštećenja zbog previše prostora unutar kutije, a premale kutije mogu se raspasti. 

  • Zaštita predmeta unutar paketa: 

Osetljive predmete umotajte u zaštitni materijal (npr. balon folija, stiropor ili novine) kako bi se smanjio rizik od oštećenja. 

Popunite prazninu unutar kutije dodatnim materijalom (papir, stiropor, penasti materijal) kako bi predmeti unutar kutije bili fiksirani i ne bi se pomerali tokom transporta. 

  • Zatvaranje paketa: 

Koristite lepljive trake koje su dovoljno jake da osiguraju kutiju. Traku zalepite duž svih spojeva i ivica kutije. 

Ako je potrebno, obeležite kutiju oznakom "lomljivo" ili "pažljivo rukovati". 

  • Dodatni saveti: 

Nemojte koristiti oštećene kutije ili one koje su već bile korišćene više puta. 

Nemojte slati nedozvoljene ili opasne materijale 

Organizator i Kurirska služba City express ne snose eventualna oštećenja nastala u transportu. 

City express kurirska služba ima pravo da odbije pošiljku koja nije adekvatno upakovana. 

Darodavac i primalac poklona ne snose troškove dostave. 

Zabranjeno je primanje i davanje novčane naknade tokom ove humanitarne akcije.  

City express se obavezuje na 2 pokušaja dostave paketa primaocu.  Ukoliko se darodavac ili primalac poklona ne odazovu kurirskoj službi, smatra se da je došlo do odustanka i takva se humanitarna akcija neće ponovo uzimati u obzir. Organizator ne snosi nikakvu odgovornost u ovom slučaju.  

Organizator nije odgovoran za bilo kakvu štetu i/ili posledice uzrokovane dostavom ili korišćenjem bebi i dečije opreme koja je predmet ovog humanitarnog darivanja.  

OPŠTE ODREDBE

Salveo d.o.o. obaveštava sve učesnike u humanitarnoj akciji, da ista ima isključivo humanitarni karakter, da se učešće ni na koji način i ni pod kojim uslovima, posredno ili neposredno ne naplaćuje.  

Organizator ima pravo da izvrši dodatnu proveru identiteta primaoca poklona, putem telefonskog poziva, ukoliko posumnja da aktivnosti primo-predaje poklona ne odgovaraju pravilima Humanitarne akcije. 

Brend Prospan® i Instagram profil biramzdravlje.rs podržavaju otvorenu komunikaciju, ali ni na koji način ne podržavaju govor mržnje niti neprimerene komentare, te će isti biti obrisani.  

Kompanija Instagram ni na koji način nije uključena u pripremu i realizaciju ove humanitarne akcije i ne snosi nikakvu odgovornost za istu. 

Molimo da pažljivo pročitate ova pravila pre nego što uzmete učešće, a pre nego što nastavite, trebalo bi da odštampate ili sačuvate kopiju ovih pravila za svoju arhivu.  

Učestvovanjem u ovoj humanitarnoj aktivaciji smatra se da je svaki učesnik/ca pročitao/la ova pravila, da ih je razumeo/la u celosti i dao/la saglasnost za sledeće:  

Obavešten/a sam da se moji lični podaci, kao što su ime i prezime koristiti za potrebe promocije kampanje na društvenim mrežama, kao i da će ime, prezime, adresa, grad, PTT broj i telefon koristiti isključivo za potrebe interne komunikacije i za potrebe logistike Kurirske službe City express.  

Takođe sam obavešten/a o svom pravu da svoj pristanak na davanje ličnih podataka opozovem, kao i svojim pravima u slučaju nedozvoljene obrade. Pristajem da budem kontaktiran/a od strane Salveo d.o.o. u vezi sa ovom humanitarnom aktivacijom. 

Potvrđujem da sam upoznat/a sa pravom Organizatora da pri realizaciji ove humanitarne akcije ne prihvati ili ukloni sve komentare, tekstove, zapise, fotografije, videa i druge materijale koje po svom nahođenju smatra neprihvatljivim, zbog toga što nisu u skladu sa propisima (biće uklonjene poruke koje se dovode u vezu sa: nasiljem, pozivanjem na nasilje, nacionalnu, versku, rasnu ili bilo koju drugu vrstu netrpeljivosti i koje nisu u skladu sa internom politikom promovisanja brenda – dovođenje brenda u lošu konotaciju, itd.).  

Na ovaj način, a budući da dobrovoljno dajem sve podatke i odobravam postavljanje svih materijala na BZ društvenim mrežama, potvrđujem da Salveo d.o.o. ne snosi odgovornost u slučaju zloupotrebe materijala kao i da Salveo d.o.o. nije odgovoran za štetu koja mi može nastati usled (zlo)upotrebe podataka koje ostavljam ovim putem.  

Prospan humanitarna akcija trajaće do kraja 2024. godine. Organizator može prolongirati ili skratiti trajanje akcije u zavisnosti od interesovanja i/ili logističkih mogućnosti. 

U slučaju spora isti će se rešavati pred Privrednim sudom u Beogradu, a primenjivaće se pravo Republike Srbije.  

U Beogradu,

dana 15.10.2024.